Over LOS

Zoeken

Mascha van werven nieuwe directeur-bestuurder Jantje Beton

mascha_van_werven_directeur_jantje_beton-1280x720-crop-42-6-53-4-q85

De Raad van Toezicht van Jantje Beton heeft Mascha van Werven per 1 september 2024 benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder. Zij neemt het stokje over van de in maart 2024 vertrokken directeur-bestuurder Dave Ensberg-Kleijkers*.Van Werven is een ervaren leider, met ruim 20 jaar ervaring in communicatie, sales en marketing. Van Werven stapt over vanuit haar huidige functie als Chief Commercial Officer bij NOC*NSF. Hiervoor bekleedde ze diverse managementfuncties bij onder andere Vitesse, KNSB en het Wereld Natuur Fonds.

Hart voor spelende kinderen

Paul van Gessel, voorzitter Raad van Toezicht Jantje Beton: Met veel enthousiasme kondig ik de benoeming van Mascha aan. Met haar krijgt Jantje Beton een sterke directeur-bestuurder met een hart voor spelende kinderen en stevige ervaring in marketing en communicatie. De ervaring van Mascha in het bouwen van merken die een bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken, is van grote waarde om in de toekomst impact te blijven maken.”

Het belang van buitenspelen

De aanstaande directeur staat volledig achter de missie van Jantje Beton: elk kind moeten kunnen buitenspelen, elke dag! “Ik kijk ernaar uit om mij in te gaan zetten voor Jantje Beton, omdat ik volledig achter de missie sta om kinderen zo veel mogelijk buiten te laten spelen”, vertelt Mascha. “Het is belangrijk voor de jonge generatie om op deze manier sociale contacten te kunnen leggen, lekker te bewegen en grenzen te ontdekken. Iets wat mij na aan het hart ligt en duidelijke parallellen kent met de sport. In deze rol verwacht ik samen met collega’s en samenwerkingspartners een belangrijke maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren en dat geeft energie!”

Urgentie van het probleem

Uit recent onderzoek van Verian maart 2024 – in opdracht van Jantje Beton – blijkt, dat maar liefst 400.000 kinderen in Nederland nooit of bijna nooit buitenspelen. Jantje Beton vindt het daarom essentieel om deze dreigende generatie aan binnenzitters aan te pakken. Buitenspelen is cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen. Het bevordert hun fysieke gezondheid, stimuleert creativiteit, en helpt bij het opbouwen van sociale vaardigheden. Samen moeten we ervoor zorgen dat buitenspelen weer een vanzelfsprekend onderdeel wordt van het leven van elk kind.

*) Mascha volgt Dave Ensberg-Kleijkers op die in maart 2024 afscheid nam van Jantje Beton. Tussen maart tot september 2024 wordt de functie van waarnemend directeur-bestuurder ingevuld door Pauline van der Loo.

Lid worden

Ben je een vereniging of stichting en houd je je bezig met spelen? Dan nodigen we je van harte uit om je bij ons aan te sluiten.

Heb je een vraag

Vragen? We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. We helpen je graag!

Blijf op de hoogte

Je ontvangt nieuws over al onze activiteiten.

Aanmelden Nieuwsbrief