Over LOS

Zoeken

Fusie branchevereniging LOS met Jantje Beton

Alkmaar/Schoorl 13-06-2018 Buiten Speel Dag. Foto: Gerard Til
licentie: rechtenvrije voor redactioneel gebruik

Vanaf 2015 is Branchevereniging LOS steeds intensiever gaan samenwerken met Jantje Beton. Zo hebben we een gezamenlijk jaarplan, gedeelde begroting én draagt Jantje Beton jaarlijks financieel bij, zodat LOS de leden zo goed mogelijk kan ondersteunen. Jantje Beton doet dit omdat zij, net als wij, speeltuinen en kindervakanties als belangrijke plekken zien om kinderen te laten spelen. 

Vanuit deze situatie is het nog maar een kleine stap om volledig te fuseren. Op 23 april 2024 is door de leden unaniem besloten om dit te doen en gaat LOS in de loop van 2024 op in Jantje Beton. Daar zijn wij heel blij mee, we zien enkel voordelen. Taken zoals financiën, schrijven van jaarplannen en verslagen, en fiscale zaken doen we niet langer dubbel. Dat scheelt tijd en geld, dat we kunnen besteden aan onze gedeelde missie. 

Daarnaast sluit dit aan bij de behoefte van onze leden. Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel (77%) van de leden de juridische vorm van LOS niet (heel) belangrijk vindt. De afgelopen jaren was minder dan 2% van alle leden aanwezig bij de Algemene Leden Vergaderingen. 70% van de leden geeft aan liever mee te praten via enquêtes en op de hoogte gehouden te worden via nieuwsbrieven. 

Voor jou als lid verandert er niet zoveel 

  • Alle diensten die jullie van LOS gewend zijn, blijven hetzelfde. Ook het goed gelezen magazine blijft bestaan. Zie: Archief Ik ben lid – Vereniging LOS voor alle diensten.
  • Er is geen Algemene Leden Vergadering meer. In plaats daarvan kun je meepraten via flexibelere (digitale) kanalen. 
  • Je bent niet meer lid, maar aangesloten bij Jantje Beton. Dit is puur een term en heeft verder geen consequenties. Je betaalt hetzelfde bedrag per jaar voor de dienstverlening. 
  • Jantje Beton heeft een andere juridische vorm dan LOS. Dat geeft je het recht om je lidmaatschap t/m 20 juni 2024 op te zeggen. Daarna geldt dezelfde opzegtermijn als voorheen; vóór 1 december kun je opzeggen voor het volgende jaar. Maar… wij gaan ervanuit dat je aangesloten blijft, zodat je gebruik kunt blijven maken van onze vereende kracht die met deze fusie nog sterker wordt! 

Lid worden

Ben je een vereniging of stichting en houd je je bezig met spelen? Dan nodigen we je van harte uit om je bij ons aan te sluiten.

Heb je een vraag

Vragen? We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. We helpen je graag!

Blijf op de hoogte

Je ontvangt nieuws over al onze activiteiten.

Aanmelden Nieuwsbrief