Over LOS

Zoeken

Advies coronamaatregelen vanaf 10 augustus 2022 

DSC03449jilk

Spelen is niet alleen leuk, het is ook nog eens heel belangrijk.

Op dit moment gelden er geen beperkende maatregelen voor speeltuinen, kindervakantieorganisaties en stads- en kinderboerderijen vanuit de overheid. Dit is natuurlijk hartstikke fijn. Wel is het goed om de basisregels te blijven volgen. Iedereen met klachten doet een zelftest en blijft thuis.  

Op MijnVraagOverCorona.nl | Rijksoverheid.nl check je of en hoelang je in quarantaine moet als je in contact bent gekomen met iemand met het virus, of wanneer je zelf ziek bent. 

LOS adviseert haar leden dan ook om de locaties te openen en activiteiten zoveel mogelijk door te laten gaan zodat kinderen en jongeren voldoende ruimte hebben om buiten te spelen en bewegen.

Vier opschalingsstappen voor locaties
Om voorbereid te zijn op een eventuele opleving zijn er vier opschalingsstappen opgesteld die zorgen dat onze locaties ook bij oplopende besmettingen goed en veilig open kunnen blijven. Dit geldt voornamelijk voor speeltuinen, stads- en kinderboerderijen met een buurthuisfunctie en andere ontmoetingsplekken met een accommodatie. Deze richtlijnen zijn opgesteld door Sociaal Werk Nederland, LSAbewoners, NOV en LVKK in gezamenlijk overleg met het ministerie van VWS. 

De handreiking is te vinden via: Handreiking Toekomstbestendig Coronabeleid in dorps- en buurthuizen en sociale ontmoetingsplekken – NOV – Platform Vrijwillige Inzet (vrijwilligerswerk.nl) 

Adviezen voor activiteiten
Er gelden op het moment geen extra maatregelen voor kindervakantieorganisaties en andere organisaties die activiteiten organiseren, maar het is wel belangrijk om voorzichtig te blijven. De website Samenopkamp.nl – Protocol voor veilige vakantiekampen – Samen op kamp is het meest actueel en geeft de laatste adviezen voor het organiseren van activiteiten. 

We wensen iedereen superveel speelplezier! 

Lid worden

Ben je een vereniging of stichting en houd je je bezig met spelen? Dan nodigen we je van harte uit om je bij ons aan te sluiten.

Heb je een vraag

Vragen? We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. We helpen je graag!

Blijf op de hoogte

Je ontvangt nieuws over al onze activiteiten.

Aanmelden Nieuwsbrief