Over LOS

Zoeken

Regels: single use plastic

Vanaf 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor het gebruik van wegwerpbekers- en bakjes. Deze mogen niet meer gratis aan consumenten worden meegegeven. Wat dit betekent voor jouw speeltuin lees je in de flyer –> download de flyer.

Nieuwe WAS 2023 voor dummies

Je hebt het vast gehoord. Op 1 juli 2023 gaat het WAS2023 in. Wat betekent dit? Voor meer informatie zie ook: Vanaf 1 juli nieuw Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen | Nieuwsbericht | NVWA

Samen spelen whitepaper

Inclusiviteit, je hoort deze term steeds vaker. Ook in het beleid van de speeltuin sector wordt dit woord steeds vaker genoemd. Maar wat is dat eigenlijk, inclusiviteit? Bij inclusiviteit gaat het erom dat iedereen mee kan draaien in de maatschappij, ongeacht of je een beperking hebt of niet. Specifiek inclusief spelen gaat over het samenspel […]

Referenties vragen

Het is belangrijk om bij nieuw personeel en vrijwilligers referenties in te winnen. Met name als de toekomstige medewerker in contact komt met kinderen. In dit document vind je vragen die je wel en niet kunt stellen bij het inwinnen van een referentie.

Vertrouwenscontactpersoon functieprofiel

De vertrouwenscontactpersoon is contactfunctionaris binnen de vereniging of organisatie, betreffende grensoverschrijdend gedrag. Deze functieprofiel laat zien waar de vertrouwenscontactpersoon aan mag voldoen.

Privacyverklaring voorbeeld

Ben je bezig om een een privacyverklaring voor je website en social media op te stellen? Neem dan deze speeltuin als voorbeeld! Want dat scheelt jou weer werk;)

Speeltuin maken doe je zo

Hoe maak je een speeltuin? Waar kun je het beste rekening mee houden als je een speeltuin inricht en beheert? De antwoorden vind je in deze download.