Over LOS

Zoeken

Training EHBO en Levensreddend handelen  

Speciaal voor kindervakantieorganisaties en andere organisaties die met kinderen en jongeren werken de training EHBO en levensreddend handelen. 

In deze korte cursus (3 uur) leer je een (ernstig) ziek kind of jongvolwassene herkennen en weten wat je moet doen bij mogelijk acuut levensgevaar. Deze cursus is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende hulp ontworpen.

De onderwerpen zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

De focus van deze cursus ligt op leren handelen indien een kind of jongvolwassene acuut levensbedreigend ziek is. We simuleren situaties waarbij handelen in de eerste minuten van levensbelang is. Daarnaast leren we het verschil tussen iets wat ernstig lijkt en iets wat ernstig is. Bijvoorbeeld koortsstuipen, uiterst vervelend om te zien maar zelden levensbedreigend. Wat je niet leert tijdens deze cursus is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Informatie voor de deelnemers

  • Locatie: St Jacobsstraat 123- 135, 3511 BP Utrecht (4e etage)
  • Datum en tijd: vrijdag 2 juni 2023 van 19:00u – 22:00u 
  • Prijs: de kosten van de training bedragen €15,- per deelnemer
    *  optioneel uit te breide met een e-learning van €20,- per deelnemer

    Deze e-learning kun je in je eigen tempo doorlopen en geeft verdieping op de stof die wij op de training van 2 juni geven.

Inschrijven?
Inschrijvingen gaan via Jolanda Postma, vakgroep voorzitter kindervakanties bij LOS
Stuur een mail naar: j.postma@vereniginglos.nl

  • Heel fijn als je 10 à 15 minuten voor aanvang aanwezig bent. Op die manier kunnen we op tijd met de training starten.
  • Sportkleding is niet nodig maar naaldhakken zijn onhandig. Zorg voor makkelijke kleding waar je ook mee op de grond kunt zitten.

Lid worden

Ben je een vereniging of stichting en houd je je bezig met spelen? Dan nodigen we je van harte uit om je bij ons aan te sluiten.

Heb je een vraag

Vragen? We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. We helpen je graag!

Blijf op de hoogte

Je ontvangt nieuws over al onze activiteiten.

Aanmelden Nieuwsbrief